Νέα του ιστοχώρου

Εκδήλωση: "Ιδού ο Νυμφίος έρχεται"

 
Φωτογραφία School Admin
Εκδήλωση: "Ιδού ο Νυμφίος έρχεται"
από School Admin - Παρασκευή, 8 Απρίλιος 2016, 1:26 μμ
 

Αγαπητοί  Γονείς, αγαπητά μας παιδιά,

Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου διοργανώνουν στο Θέατρο Πολιτών Περιστερίου την εκδήλωση «Ιδού ο Νυμφίος Έρχεται», τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα 19.00.

Πρόκειται για ένα μουσικό οδοιπορικό με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας αφιερωμένο στα Πάθη του Χριστού. Τους ύμνους θα ψάλλουν η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Παιδεία», η Χορωδία του Ιερού Ναού Αγ. Κων/νου και Ελένης Μάνδρας Αττικής και η Χορωδία των Παμμέγιστων Ταξιαρχών (ΜΑΣΧΑ) της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου. Μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Παιδεία» απαγγέλουν κείμενα σχετικά με τα Θεία Πάθη. Επίσης, η πρεσβυτέρα – συγγραφέας Καλυψώ Δημητριάδη παρουσιάζει μελοποιημένους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Είναι βέβαιο ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων μας θα μας χαρίσουν μια ιδιαίτερη βραδιά σε κλίμα κατάνυξης και λατρείας του Θεανθρώπου. Και εσείς θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε βήμα – βήμα την πορεία του Χριστού προς το Γολγοθά μέσα από τις αναλύσεις που θα παρουσιάζονται από τους μαθητές μας.

Την εκδήλωση τιμούν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες από την Εκπαιδευτική, Εκκλησιαστική και Επιστημονική κοινότητα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να καταδείξει τη βαρύνουσα σημασία του πανανθρώπινου μηνύματος των Παθών του Χριστού μας, ως παράδειγμα ύψιστης αυτοθυσίας και αγάπης προς τον άνθρωπο.

Το φωτεινό παράδειγμα του Χριστού μας   ας φωτίζει τις καρδιές όλων μας, δίνοντάς μας δύναμη και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Σας περιμένουμε όλους.

                                                                                            Το Πολιτιστικό Τμήμα
                                                                                                των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Παιδεία»